Authentiek dineren in de stad bij Carstens


Stadse brasserie
Hoewel 2019 nog maar net is begonnen belooft het ons op culinair gebied nu al veel goeds. Restaurant Carstens Amsterdam aan de Hasselaerssteeg, (vlakbij Centraal Station) is namelijk net geopend. De stadse brasserie brengt de boerderij naar de stad met smaken en ingrediënten van Nederlandse bodem. Geen vergezochte gerechten, gewoon goed gemaakt en bovenal lekker.

De keuken van Carstens Amsterdam wordt geleid door niemand minder dan Maik Kuijpers, voormalig chef-kok van de Librije Librije*** in Zwolle. Na 14 jaar de sterren van de hemel te hebben gekookt bij de Librije, kunnen we erop vertrouwen dat Maik wel wat lekkers in elkaar weet te flansen. Met brasserie Carstens legt concept chef Maik een verbinding tussen stad en streekproducten uit de visserij en boerengebieden. Een plek hartje centrum waar je even teruggaat naar het land, met de smaak van de vier seizoenen. Inmiddels was ik wel érg benieuwd hoe dat dan mocht smaken…

Smakelijke pré-tasting
Ik had geluk nog voor de opening te mogen proeven en wat een smaakfeest was het! Tijdens de smakelijke pré-tasting maakten we kennis met lekkers van Nederlandse bodem zónder teveel poespas, maar wél in brasseriestijl. We proefden gerechten waarvan we de ingrediënten veelal kennen, met smaken die we thuis niet namaken.

Als starter komt voorbij ‘onkruidenboter’ van Van de Koe uit Amstel op een brood van Bakbeest Maarten. Erna volgen knapperige Caesar salade met boerenkool, perfect gegaarde langoustine en schelvis met een heerlijke frisse dressing. Maar ook carpaccio van gele biet met geitenkwark, Baambrugsbig, geitenschouder met VOC kruiden en spruitjes aan stok.

Terwijl ik denk verzadigd te raken, blijkt niets minder waar wanneer de tafel wordt opgemaakt voor het dessert. Om het feestmaal af te sluiten volgt de toetjesparade. Aan de geluiden om mij heen te horen vallen de zoete gerechtjes daar net zo in smaak als bij mij zelf. Wentelteefjes met blauwe bessen, kniepertjes gevuld met Tony Chocolonely en een taartje met Zwarte Kip advocaat sluiten deze overheerlijke maal af.

Simpele gerechten, uniek menu
Op de menukaart van Carstens staan Hollandse streekproducten die begeleid worden door wijnen met een Hollandse connectie, en lokale en ambachtelijk gebrouwen bieren. Een compacte kaart, geïnspireerd op de seizoenen. Het menu biedt voor ieder wat wils en is daarom ideaal om met een groep aan te schuiven voor lunch of diner. Baambrugs big, Kamperlam, beekforel en Noordzeetong voor fervente vlees- en viseters, maar ook heerlijke vegagerechten.

Het fijne aan Carstens is dat je zelf je side dishes kunt bepalen. Zo is er de optie om je maaltijd naar wens de DIY-en. Zo bepaal je zelf wat je bij je vlees-, vis- of vegagerecht krijgt. Frietjes van Frietboutique, spruiten, stamppot of krootjes. Voor ieder wat wils!

Sfeer & inrichting
Voordat je aan tafel gaat is er bij Carstens de mogelijkheid om eerst even plaats te nemen bij de bar. In de sfeervolle, luxe ogende ruimte plof je neer in comfy leren stoelen, omringd met groen gebladerte. Ook de rest van het restaurant ziet er chic doch warm uit. Met een fijne hoeveelheid licht, een kleurenpalet van oker, zwart, grijs en groen en uitzicht op de open keuken waan je je in kookparadijs.

Met een samenwerking tussen concept Chef Maik Kuijpers en het Park Plaza Victoria hotel zit het met de toekomst van Carstens wel goed. Schuif aan voor een heerlijke lunch of diner en prik een vorkje mee van de beste smaken van eigen bodem bij Carstens Amsterdam.

Carstens Brasserie
Hasselaerssteeg 1
1012 MB Amsterdam
Carstensbrasserie.nl
Facebook.com/pg/carstensbrasserie
Instagram.com/carstensbrasserie

Openingstijden
Elke dag van 18.00 – 22.00 uur

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.