Cantinetta Wine&Pasta

CANTINETTA is casual, bustling with energy, and really friendly. Simply put, CANTINETTA is a genuine, Roman osteria with Amsterdam style.

Italiaans op zijn best. Cantinetta is een verslavend lekkere Italiaan met de puurste gerechten en perfecte sfeer. 

Fietsend raas je de brug af richting de Clercqstraat en voor je het weet ben je er al voorbij. Het wordt tijd om eens op de rem te staan en af te stappen bij Cantinetta Wine&Pasta op nummer 105. Door hun enthousiasme bij binnenkomst, de geur van de Italiaanse keuken en drukke boel voel je je meteen thuis. Reserveren kan, maar als je spontaan binnen komt lopen na je werk kun je vaak plaatsnemen aan de bar voor het raam. Een ideale spot om te genieten van de drukte op straat én van je pasta.

De menukaart is heerlijk. De kaart is geïnspireerd op de Roman keuken, waardoor alles net even anders is dan we kennen. Je kunt beginnen met een Antipasti Misti, de klassieker met mozzarella die smelt op je tong, verse ricotta en biologische vleeswaren. Vervolgens staan er 6 pasta’s op de kaart en een wisselde special. De pasta wordt uiteraard zelf gemaakt en is goddelijk! Alle ingrediënten zijn van lokale biologische bedrijven. Verser kan niet en dat proef je. 

Dolce, mama mia 🙂 Eigenlijk is er nooit meer plek voor een dolce maar hier moet je echt wel even je best voor doen. Vooral de Budino is een aanrader om nooit meer te vergeten.

Cantinetta is ideaal met vrienden en familie. Mocht je je trouwe viervoeter ook mee willen nemen kan dat ook. Hij/zij krijgt zelfs een eigen koekje en bakje water:) De succesformule van deze kleine parel ligt naast het lekkere eten vooral bij de crew. De 2 eigenaressen hebben een top team om zich heen. Zij zwoegen zich zonder moeite door de drukte heen en geven je het gevoel dat je er al jaren komt. 

 

http://www.cantinetta.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m donderdag | 18:00 – 23:00
Vrijdag & zaterdag | 18:00 – 00:00

DE CLERCQSTRAAT 105
1053 AH AMSTERDAM
020-7370149

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.